در این مقاله به موضوع کلت گازی (Gas gun) چیست؟ آیا حمل و استفاده از کلت گازی مجاز است؟ قدرت این نوع سلاح به همراه مشخصات و نحوه کار با یک کلت گازی پرداخته شده است.
- کلت گازی (Gas gun) چیست؟
- مشخصات و نحوه کار با کلت گازی (Gas gun)
- قدرت کلت گازی (Power Gas gun)
- آیا حمل و استفاده از کلت گازی مجاز است؟
کلت گازی (Gas gun) چیست؟
Gas gun (کلت گازی) نوعی اسلحه نیمه اتوماتیک است که توسط کپسول های کوچک Co2 که در واقع مخزن های ۱۰ الی ۱۲ گرمی هوای فشرده شده هستند مسلح می شود و با نام هایی همچون تفنگ گازی و یا تپانچه گازی نیز شناخته شده هستند. که در فروشگاه های مجاز اسلحه و لوازم شکار به علاقمندان رشته های تیر اندازی و شکار عرضه می شوند. کلت های گازی بر اساس نوع، دارای کاربرد های متفاوتی هستند. به طور مثال یکی از مهمترین کاربردهای Gas gun در امر آموزش تیراندازی با کلت برای افراد نظامی و نیروهای مسلح است. اما کاربرد عامیانه این قبیل سلاح ها برای اشخاص عادی بیشتر جنبه تفننی دارد. مانند تمرین تیر اندازی و یا شلیک به سمت اهداف پروازی و حتی شکار پرندگان است.
بیشتر بدانید: آشنایی با تاریخچه تفنگ و اسلحه
مشخصات و نحوه کار با کلت گازی (Gas gun)
به طوری کلی Gas gun از ۴ قسمت، گلنگدن، ماشه، خشاب و ضامن تشکیل شده اند و شلیک کردن با آنها بسیار آسان است. برای شلیک با کلت گازی ابتدا با قرار دادن کپسول Co2 در داخل خشاب و قرار دادن آن در داخل اسلحه و تعین وضعیت ضامن (ON – OFF)، سلاح را از حالت ضامن خارج و در وضعیت ON (آماده برای شلیک) قرار می گیرد. سپس با کشیدن گلنگدن سلاح به سمت عقب اسلحه در آمادگی کامل برای شلیک قرار خواهد داشت و تنها با چکاندن ماشه گلوله شلیک خواهد شد. به این نکته توجه داشت که هنگامی که کلت بر روی وضعیت ضامن قرار دارد ماشه اسلحه قفل شده و امکان شلیک وجود نخواهد داشت.
بیشتر بدانید: آشنایی با انواع تفنگ بادی و مشخصات آنها
قدرت کلت گازی (Power Gas gun)
کلت های گازی به طور معمول در دو نوع لوله بلند و معمولی ساخته می شوند که در خشاب آنها بسته به نوع اسلحه بین ۸ الی ۱۶ گلوله را در خود جای می دهند. مقدار قدرت خروجی کلت های گازی بر اساس نوع اسلحه متفاوت است. معمولا برد مفید یک Gas gun معمولی بین ۲۵ الی ۵۰ متر، و مقدار سرعت گلوله پس از شلیک بین ۱۳۰ الی ۱۶۰ متر در ثانیه متغیر است. کلت های گازی پر قدرت با توان خروجی ۱۵ ژول نیز ساخته می شوند که پس از شلیک گلوله با سرعت ۲۴۰ متر در ثانیه به سمت هدف پرتاب می شود که در برخورد با اهدافی در فاصله ۵۰ متری می تواند بسیار مخرب و کشنده باشند. نکته ای که در کلت های گازی با قدرت خروجی بالا نهفته است این است که بدلیل قدرت بالا کلت از مقدار دقت کمتری برخوردار خواهد بود که این خود یک نوع ضعف برای اسلحه محسوب می شود.
بیشتر بدانید: آشنایی با تفنگ های بادی وایرخ و گامو
آیا حمل و استفاده از کلت گازی مجاز است؟
طبق قوانین کشورمان حمل هر گونه سلاح در اماکن عمومی درون شهری غیر مجاز است و کلت های گازی، تقنگ های بادی و ساچمه زنی و شکاری نیز از این قانون مستثنی نیستند. البته بسیاری از شرکت ها و فروشگاه های مجاز وارد کننده تفنگ های بادی و شکاری دریافت مجوز حمل سلاح (کارت سبز) را از مراجع ضیصلاح مربوطه برای مشتریان خود دریافت می کنند، ولی با این احوال و حتی داشتن مجوز مربوطه حمل و استفاده از سلاح تنها در مناطق خارج از محدوده شهری مانند دشت ها و مناطق شکارگاهی برای تمرین تیراندازی و یا شکار پرندگان و ان هم در فصول تعین شده سال مجاز است. حمل و استفاده از سلاح ها در اماکن عمومی می تواند تبعات بسیار سنگینی برای مالک اسلحه به دنبال داشته باشد و پیگرد قانونی خواهد داشت.
بیشتر بدانید: کمان کراسیو (CrossBow) چیست؟
پیشنهاد می کنیم برای آشنایی بیشتر با انواع تفنگ های بادی و شکاری و نحوه کار با آنها به صفحه اصلی سایت ما (کالاورزش)، و قسمت * وبلاگ * مراجعه و ضمن آشنایی با انواع سلاح ها اطلاعات خود را در این زمینه افزایش دهید.