۰

تاریخچه پینگ پنگ در ایران و جهان

تاریخچه پینگ پنگ در ایران و جهان

در این مقاله به آشنایی با تاریخچه ورزش پینگ پنگ در جهان و تاریخچه تنیس روی میز در ایران و مقام های کسب شده در رقابت های جهانی و آسیایی توسط کشورمان خواهیم پرداخت.

در این مقاله به آشنایی با تاریخچه ورزش پینگ پنگ در جهان و تاریخچه تنیس روی میز در ایران و مقام های کسب شده در رقابت های جهانی و آسیایی توسط کشورمان خواهیم پرداخت.

 

۱. تاریخچه پینگ پنگ در جهان

۲. تاریخچه پینگ پنگ در ایران

 

پینگ پنگ یا همان تنیس روی میز از جمله ورزش های راکتی است که همه ما بارها این ورزش را در مدرسه، پارک و یا کلوپ ها بازی کرده ایم و می دانیم که این ورزش پر هیجان سرار تحرک و انعطاف است و در پرورش تمرکز ذهن و بهبود قدرت دید و افزایش سرعت جسمی بسیار تاثیر گذار است. در این قسمت بر آن شدیم تا با تاریخچه این ورزش در جهان و ایران بیشتر آشنا شویم.

تاریخچه پینگ پنگ در جهان

گفته می شود که ورزش پینگ پنگ توسط اتگلیسی ها ابداع و به جهانیان معرفی شده است و در خلال سالهای ۱۸۸۰ الی ۱۸۹۰ در دوران زمامداری ملکه ویکتوریا در بین اشراف زادگان انگلیسی این بازی مرسوم یوده است. این تصور دور از ذهن نیست که تنیس روی میز هم مانند بسیاری از ورزش ها در آغاز پیدایش با لوازم و تجهیزات کاملا ابتدایی انجام می گرفته و به مرور زمان سیر تکمیلی  را گذرانده است. این ورزش در ابتدا با نام هایی همچون ویف واف، و گوسیما در اویل قرن نوزدهم شناخته می شده است تا هنگامی که توسط شخصی به نام می جکس در سال ۱۹۰۰ میلادی به ثبت رسانده شد.

بسیاری بر این عقیده هستند که منشاء این ورزش در آمریکای شمالی و قاره آسیا بوده است که به شکلی کاملا ابتدائی انجام می شده ، به طوری که با راکت هایی که شبیه به راکت های تنیس دارای شبکه  و دسته هایی بلند و توپ هایی از جنس پارچه که در هم فشرده و به شکل گرد در آورده شده بودند انجام می گرفته است و یه مرور زمان راکت های شبکه ای جای خود را با راکت های چوبی دسته دار که در دو طرف راکت به جای شبکه از چوب استفاده شده بود عوض کردند. آقای ایورمنتاگو از روسای سابق فدراسیون جهانی پینگ پونگ این بازی را متعلق به سرخپوستان آمریکای شمالی میدانست .

زمانی که جیمز گیپ در سال ۱۸۹۰ میلادی توپ خاصی از سلولوئید را ساخت باعث تحول بزرگی در این ورزش شد این توپ تقریبا شبیه توپ های امروزی است. با این ابداع تنیس روی میز رونق و مشهوریت بیشتری پیدا کرد و به دلبل صدای حاصل از این توپ با سطح میز و راکت که شبیه صدای پینگ پنگ ایجاد می شد اسم این ورزش که در آن ایام با نام هایی همچون ویف واف و گوسیما شناخته می شد به پینگ پنگ شهرت پیدا کرد و انگلستان با این نام به ثبت رسید.

البته نا گفته نماند که در آن سال این ورزش از قوانین و مقررات خاصی برخوردار نبود و بازیکنان بین خود قوانین و مقررات تعین می کردند. گفته می شود که در آن دوران لاس چلوبارتمان مجارستانی و شومن وارتیه از نام آوران این رشته محسوب میشدند و با تبحر و هنرنمایی هایی که در این ورزش می کردند افراد را بیشتر به این ورزش علاقمند می کردند.

بیشتر بدانید :  فواید ورزش پینگ پنگ و قوانین و مقررات این ورزش

تاریخچه پینگ پنگ در جهان

سر گود انگلیسی در سال ۱۹۰۵ میلادی راکت های جدیدی را ابداع کرد که به این شکل که بر روی سطح چوبی راکت ، تکه لاستیک های مواج که دندانه دار نصب کرد که ورزشکاران با استفاده از راکت های سر گود آموختند که چگونه ضربات مواج و پیچ و تاپ دار به توپ دهند و بدین شکل این راکت ها مورد توجه قرار گرفت و دیگر کسی از راکت های چوبی برای بازی استفاده نمی کرد. در سال ۱۹۲۰ میلادی یک دفتر ورزشی تجاری جهت تبلیغات کالاهای خود از برند پینگ پنگ بهره گیری کرد که این حرکت سبب شد تا اسم این ورزش به تنیس روی میز تقییر نام پبدا کند. فدراسیون جهانی تنیس روی میز به ریاست دکتر لیمن در سال ۱۹۲۶ تاسیس شد و به همت این شخص برای ورزش تنیس روی میز قانون و مقررات مخصوص آن نوشته و به تصویب رسید و در همان سال اولین مسابقه بین المللی تنیس روی میز در انگلیس و شهر لندن برگزار شد. دقیقا ۱۳ سال بعد یعنی سال ۱۹۳۹ میلادی با شروع جنگ جهانی دوم توسط آلمان نازی و شخص آدولف هیتلر به مدت ۷ سال  مسابقات جهانی تنیس روی میز انجام نشد مصادف با سال ۱۹۴۶ میلادی و خاتمه جنگ جهانی دوم که با شکست نازی ها همراه بود رقابت های جهانی تنیس روی میز دوباره آغاز و تا به الان هر ساله ادامه داشته است.

بیشتر بدانید :  آشنایی با انواع میز های پینگ پنگ، ابعاد و مشخصات میزهای استاندارد

در بین سالهای ۱۹۲۶ – ۱۹۵۲ میلادی به جهت عناوین متعددی که اروپائیان در رقابت های جهانی تنیس روی میز کسب کرده بودند عصر طلایی اروپائیان در این ورزش دانست. با فراگیر شدن این ورزش در بین جهانیان خصوصا قاره آسیا با ظهور مدعیان جدید این ورزش درسطح جهانی اینک نوبت درخشش و عرض اندام ژاپنی ها بود تا مهارت های خود را به اروپائیان نشان دهند. در دهه ۱۹۵۰ میلادی ژاپنی ها با ابداع  نشان دادن روش بازی پن هولدر  PEN HOLDER با انجام بازی های هجومی،ضربات فور هند، و رقص پاها انجام بازی های نزدیک به میز تنیس با استفاده از راکت های اسفنجی عناوین جهانی این ورزش را درو کنند و گوی سبقت را از اروپائیان بگیرند و این دهه را به عنوان دهه طلایی ژاپنی ها به نام خود ثبت کنند. ژاپنی ها برتری شان بر تنیس روی میز جهان در سال ۱۹۶۱ حفظ کردند و همواره ورزشکاران آنها ستارگان مسایقات جهانی بودند تا سال ۱۹۵۹ که جینگ گوتان چینی توانست جام قهرمانی مسابقات انفرادی جهان را ازان خود کند و درست دو سال بعد در سال ۱۹۶۱ شروع عصر طلایی چینی ها بود تا هنر خود را به ژاپنی ها نشان دهند و تا سال ۱۹۶۷ میلادی قهرمان بلا منازع تنیس روی میز جهان باشند و عنوان قهرمانی مسابقات جهانی را کسب کنند. در خلال سال های ۱۹۶۱ الی ۱۹۸۳ عمدتا عنوان قهرمانی بین چینی ها، ژاپنی ها و گه گاهی مجارستانی ها جا به جا می شد اما اغلب چینی ها فاتحان مسابقات بودند اما امروزه مدعیان جدیدی در این ورزش حضور دارند که خود صاحب سبک هستند که می توان به آلمانی ها و بلاروس ها اشاره کرد که هم اکنون در سطح جهانی رقبای خطرناکی برای ژاپنی ها و چینی ها محسوب می شوند.

بیشتر بدانید :  آشنایی با راکت پینگ پنگ، انواع، انتخاب و خرید آن

تاریخچه پینگ پنگ در ایران

ورزش پینگ پنگ همانند بیشتر رشته ای ورزشی توسط انگلیسی ها به ایران آورده شد. در ایامی که مستشاران نفتی کمپانی های انگلیسی در جنوب ابران فعالیت می کردند این ورزش را به ایرانیان شناساندند. ورزش تنیس روی میز در سال ۱۳۱۷ در شهرها جنوبی کشور مانند آبادان و مسجد سلیمان که شهرهای نفت خیز کشورمان محسوب می شوند توسط مستشاران  پیر استعمار یعنی انگلستان برای اوقات تفریح انجام می شده است. در سال ۱۳۲۴ در اوایل حکومت پهلوی دوم برای اولین بار مسابقات تنیس روی میز با حضور مستشاران و کارمندان خارجی مقیم کشور برگزار شد و با انجام این قبیل مسابقات این ورزش مورد توجه مردم قرار گرفت و دو سال یعد یعنی در سال ۱۳۲۶ فدراسیون تنیس روی میز در این تاسیس و به عضویت فدراسیون جهانی این رشته در آمد و در همین سال در مسابقات جهانی تنیس روی میز جایزه مقام اول مسایقه دوبل جهان با نام کاپ ایران قرار داده شد. برای اولین بار مسابقات قهرمانی کشور در سال ۱۳۳۲ در تهران برگزار شد و دقیقا ۱۴ سال بعد در سال ۱۳۴۶ رسما فدراسیون تنیس میز و تنیس که مشترک بودند از یکدیگر جدا و بصورت مستقل هر کدام به یک فدرسیون مجزا تبدیل شدند و آقای غفور آلبا به سمت ریاست فدراسیون تنیس روی میز انتصاب شدند.

بیشتر بدانید :  چگونه یک میز پینگ پنگ مناسب با فضای خود انتخاب کنیم؟

تیم تنیس روی میز کشورمان اولین بار در سال ۱۹۵۷ میلادی در مسابقات جهانی حضور یافت و به مقام ۱۷ این رقابت ها رسید و درست یک سال بعد در بازی های آسیایی ۱۹۵۸ توکیو در کشور ژاپن به مقام سومی مسابقات را کسب کرد در آن دوران آقایان هوشنگ بزرگ زاده و امیر احتشام زاده از نام آوران تنیس روی میز ایران بودند که آقای احشام زاده ۱۲ بار مقام قهرمانی ایران را ازان خود کرد و در بازی های آسیایی سال ۱۳۶۶ با درخشش وی ایران یه مقام ۵ آسیا رسید و بزرگ زاده توانست در مسابقات انفرادی مقاوم سوم آسیا کسب و فاتح نشان برنز آن رقابت ها شود. بهترین مقام ایران در تاریخ حضور در مسابقات جهانی مقام نهم دنیا بوده که در سال ۱۹۶۳ کسب شده است و بهترین مقام تنیس روی میز کشورمان در مسابقات آسیایی کسب عنوان هفتمی رقابت ها بوده است . با شروع جنگ تحمیلی در سال ۱۳۵۹ کشورمان در رقابت های جهانی حضور پیدا نکرد و پس از خاتمه جنگ در سال ۱۳۶۷ با حضور در مسابقات جهانی نشان و رتبه چشمگیری در این رشته ورزشی برای کشورمان کسب نشد تنها در سال ۲۰۱۰ در مسابقات جهانی مسکو تیم ملی کشورمان به مقام ۳۵ دنیا را کسب کرد که این تنها مقام کسب شده بعد از انقلاب اسلامی کشورمان است. نا گفته نماند که در مسابقات انفرادی که در سطوح بین المللی نمایندگان کشورمان حضور داشتند شاهد درخشش ستارگانی از کشورمان مانند برادران عالمیان بوده ایم که نوشاد عالیمان موفق به کسب نشان های با ارزشی برای کشورمان در رقابت های آسیایی شده است.

نظرات کاربران

avatar amir :

عالی بود از مدرسه تحقیق خواسته بودن همه جا رو گشتم اینجا کامل بود ممنون D:

ارسال شده در ۱۶ دی ۱۴۰۱
avatar پارسا :

خوب

ارسال شده در ۱۳ اسفند ۱۳۹۹

امتیاز دهید :
ثبت نظر
کد امنیتی
whatsapp whatsapp phone