۰

تجهیزات پاورلیفتینگ و قوانین استفاده از آنها در مسابقات

تجهیزات پاورلیفتینگ و قوانین استفاده از آنها در مسابقات

در این مقاله لباس و تجهیزات پاورلیفتینگ و همچنین قوانین استفاده از تجهیزات جانبی این ورزش در مسابقات از جمله لباس، کفش، مچ بند،زانوبند،باندهای حمایتی، کمربندجوراب و شورت ورزشکاران بیان شده است.

در این مقاله لباس و تجهیزات پاورلیفتینگ و همچنین قوانین استفاده از تجهیزات جانبی این ورزش در مسابقات از جمله لباس، کفش، مچ بند،زانوبند،باندهای حمایتی، کمربندجوراب و شورت ورزشکاران بیان شده است.

 

۱. لباس پاورلیفتینگ (Powerlifting Clothes)

۲. قوانین استفاده از تی شرت (T-shirt) و لباس حمایت کننده در مسابقات

۳. تجهیزات جانبی پاورلیفتینگ و قوانین استفاده از آنها در مسابقات

۴. کنترل و بازرسی لباس ها و تجهیزات شخصی ورزشکاران در مسابقات

 

پیش از آنکه ورزشکاری بخواهد رکورد تازه ای را ثبت کند لباس ها و تجهیزات وی توسط مسئولین کتنرل فنی مسابقات مورد بررسی قرار گرفته می شود.

لباس پاورلیفتینگ (Powerlifting Clothes)

لباس پاورلیفتینگ معمولا در دو نوع حمایت کننده و ساده طراحی می شوند. لباس های حمایت کننده، لباس های تائید شده از جانب شرکت های معتبری هستند که استفاده از آنها در مسابقات Powerlifting  و پرس سینه (Powerlifting chest press) با تائیدیه کمیته فنی مسابقات صورت می گیرد. اما لباس های ساده تقریبا شبیه به دوبنده ورزشی است که استفاده از آن در مسابقات، به تائیدیه کمیته فنی مسابقات نیاز ندارد.

به طور کلی لباس پاورلیفتینگ باید به صورت یک تکه و تک لایه و فاقد هر گونه وصله، و دقیقا اندازه تن ورزشکار بوده و شل نباشد و آستین لباس باید روی شانه های ورزشکار را کاملا بپوشاند. ورزشکار در مسابقات می تواند از این لباس در هر رنگی که مایل است استفاده کند و وجود علامت و نشانه هایی از قبیل نام ورزشکار، ملیت، و یا اسپانسر مالی بر روی لباس بلامانع است. اما دوخت و درز لباس نبایستی بیش از ۵ سانتیمتر ضخامت و ۳ سانتیمتر پهنا داشته باشد تنها دوبنده های معمولی مجاز هستند که پهنایی بیشتر از ۳ سانتیمتر داشته، و در قسمت پاها در قسمت بالای ران در اندازه ۱۲*۲۴ سانتیمتر، از دو لایه استفاده شده باشد. همچنین محل درز لباس می تواند توسط دوخت نازکی از جنس کش با بیش از ۲ سانتیمتر پهنا و ۵ سانتیمتر ضخامت تقویت شود. همچنین دوبنده ساده مجاز است تا ۲۵ سانتیمتر پا داشته باشد اما پوشیدن لباس همراه با استرج و دوبنده برای ورزشکارانی که سوت ندارند ممنوع می باشد.

بیشتر بدانید : مهمترین ویژگی هایی که یک لباس ورزشی باید داشته باشد

قوانین استفاده از تی شرت (T-shirt) و لباس حمایت کننده در مسابقات

T-shirt و یا پیراهن در مسابقات پاورلیفتینگ بایستی به صورت تک لایه باشد و درهر رنگی بنا به سلیقه ورزشکار می تواند مورد استفاده قرار گیرد و در هنگام اجرای حرکات اسکوات (Squat) و پرس سینه (Chest press) حتما پوشیده شود اما در اجرای حرکت لیفت (Lift) پوشیدن آن برای ورزشکار کاملا اختیاری است. اما در مسابقات زنان، بانوان پاورلیفتینگ کار بایستی تی شرت و یا پیراهن را در هنگام اجرای تمامی حرکت ها بر تن داشته باشند. لباس و یا تی شرت های حمایت کننده باید مورد تائید کمیته فنی مسابقات قرار گرفته و در تمامی حرکات اجرایی بانوان مورد استفاده قرار گیرد. این لباس ها نباید به قدری بلند باشند که قسمت باسن ورزشکار را کامل پوشش دهند، همچنین نباید در هیچ یک از قسمت ها دچار تا خوردگی شوند که موجب حمایت و کمکی اضافی برای بانوی ورزشکار شود.

در ساخت لباس های پاورلیفتینگ (آقایان – بانوان) :

  • نباید هیچگونه ماده لاستیکی و یا چیزی شبیه به آن بکار رفته باشد.
  • در طراحی این لباس ها نباید جیب، دگمه، زیپ، و یا یقه V شکل لحاظ شده باشد.
  • جای درز لباس نباید تقویت شده باشد.
  • لباس باید از نخ و یا پلی استر و یا ترکیبی از هر دوی این مواد تشکیل شده باشد.
  • آستین های لباس نبایستی از روی بازوها (دالتوئید) بالاتر و از آرنج ها پائین تر باشد، اما لباس مورد استفاده در حرکات اسکوات و لیفت می تواند بدون آستین باشد.
  • نوشته و طرح های روی لباس ورزشکار می تواند مربوط به ملیت، اسپانسر و یا قاره ورزشکار باشد. اما استفاده از لباس و T-shirt هایی که بر روی آنها تصویر و نوشته های سیاسی و مذهبی باشد ممنوع است.

بیشتر بدانید : آشنایی با تاریخچه، قوانین و مقررات بازی هندبال

تجهیزات جانبی پاورلیفتینگ و قوانین استفاده از آنها در مسابقات

هر پاورلیفتینگ کاری در مسابقات دارای لوازم و تجهیزات جانبی است که استفاده برخی از آنها اختیاری است اما باید قبل از مسابقه مورد بازرسی و تائید کمیته فنی مسابقات قرار گرفته شده باشد. این ملزومات شامل، کفش، جوراب، زانوبند، شورت، کمربند، باندهای حمایتی، و مچ بند است که در ادامه مقررات استفاده از آنها در مسابقات خواهیم پرداخت.

شورت (Short) : یک شورت استاندارد باید از ترکیب نخ و پلی استر تهیه شده باشد. این شورت بایستی در هنگام مسابقه و وزنه زدن در زیر لباس ورزشکار پوشیده شود. استفاده از شورت هایی از جنس پلاستیک در مسابقات ممنوع می باشد.

جوراب (Socks) : ورزشکار می تواند از جورابی به رنگ دلخواه خود استفاده کند اما طول آن باید تا زیر زانوی ورزشکار را پوشش دهد. استفاده از جوراب های زنانه، بسیار تنگ، و ساق بلند در مسابقات ممنوع است. لازم است بدانید که استفاده از جوراب در هنگام اجرای حرکت لیفت (Lift) در مسابقات اجباری است و حتما بایستی تا زیر زانوی ورزشکار را پوشش دهد.

بیشتر بدانید : چگونه یک جوراب ورزشی مناسب انتخاب کنیم ؟

کمربند (Belt) : استفاده از کمربند در مسابقات امری اختیاری است اما در صورت استفاده باید حتما بر روی لباس بسته شود. بطور کلی کمربند باید از جنس چرم، وینیل، و یا هرماده ای که قابلیت کشسانی نداشته باشد تهیه شده باشد. کمربند می تواند از یک یا چند لایه که به یکدیگر دوخته و یا چسبیده شده اند باشد اما هر گونه لایه گذاری مخفی درون کمربند که سبب حمایت و افزایش نیرو شود ممنوع است. وجود یک سگک در قسمت انتهایی یک سر کمربند که بوسیله دوخت و یا منگه متصل شده باشد بلامانع است، حتی این سکگ می تواند از نوع قلاب شونده و یا سریع باز شونده باشد. درج نام ورزشکار، ملیت، و یا نام باشگاه ورزشی ورزشکار بر روی کمربند بلامانع است.

کفش (Shoes) : استفاده از کفش در مسابقات پاورلیفتینگ مستلزم رعایت نکاتی است که حتما باید توسط ورزشکار لحاظ شود. استفاده از تمام کفش های ورزشی از قبیل کفش بسکتبال، کشتی و حتی چکمه های ورزشی بلامانع است اما ارتفاع قسمت کفی کفش نباید بیشتر از ۵ سانتیمتر باشد و بصورت یکپارچه تمام قسمت زیر کفش را پوشانده باشد. در صورتی که قسمت داخلی کفش گشاد باشد ورزشکار می تواند با کفی به ضخامت ۱ سانتیمتر قسمت داخلی را بپوشاند.

بیشتر بدانید : تاثیر کفش ورزشی بر کیفیت تمرین

مچ بند (Wrist) : نباید بیشتر از ۱ متر طول و ۸ سانتیمتر عرض داشته باشد و هر گونه دوخت و نوار دوزی باید در درون ۱ متر طول مچ بند انجام شده باشد. برای ایمنی بیشتر مچ های ورزشکار در مصاف با وزنه ، مجاز است که یک حلقه و یا بند در داخل مچ بند تعبیه شود اما انگشتان ورزشکار در هنگام اجرای حرکت نباید داخل حلقه و یا بند قرار داشته باشد. مچ بند در هنگام قرار گیری بر روی مچ دستان ورزشکار نباید بیش از ۱۰ سانتیمتر بالای مچ و ۲ سانتیمتر پائین تر از مفاصل مچ ها را بپوشاند.

زانوبند (Knee Strap) : بایستی ۲ متر طول و در حدود ۸ سانتیمتر عرض داشته باشد و نباید بیش از ۱۵ سانتیمتر از بالای زانوها و همچنین ۱۵ سانتیمتر از زیر زانوها را بپوشاند و طول پوشش زانوها نبایستی بیش از ۳۰ سانتیمتر باشد. همچنین  استفاده از زانوبندهایی که در ساخت آنها از مواد پلاستیک غیر طبیعی که قابلیت کشسانی دارند و استفاده از زانوبندهای ۲ تیکه در مسابقات ممنوع است.

باندهای حمایتی (Supporting Bands) : در مسابقات رسمی پاورلیفتینگ ورزشکاران تنها مجاز به استفاده از باندهایی هستند که توسط کمپانی های معتبر ساخته شده و مورد تائید کمیته فنی مسابقات قرار گرفته شده باشد. استفاده از باندهای پزشکی بدون اجازه کمیته فنی و پزشک مخصوص مسابقات یا سرداور ممنوع است. در رقابت هایی که پزشک وجود نداشته باشد سرداور مسابقه مسئول کنترل استفاده از باندها و حتی تجهیزات پزشکی جهت آسیب و جراحت است.

بیشتر بدانید : آشنایی با انواع زانوبندهای طبی ورزشی و تاثیر آنها بر آسیب های زانو

کنترل و بازرسی لباس ها و تجهیزات شخصی ورزشکاران در مسابقات

کنترل تجهیزات شخصی ورزشکاران از قبیل باندها، زانوبند،مچ بند، لباس و .. در هر زمانی از رقابت میتواند توسط داوران انجام شود. معمولا این کنترل در هنگام وزن کشی توسط دو داور صورت می گیرد و تمامی وسایل و تجهیزات ورزشکاران توسط مهر تائید می شوند. چنانچه پس از بازرسی و کنترل تجهیزات ورزشکاری با تجهیزات غیر مجاز بر روی استیج مسابقه حاضر شود در صورتی که خطا عمدی نباشد می تواند حرت بعدی خود را انجام دهد اما در صورتی که عامدانه از تجهیزات غیر مجاز استفاده کرده باشد توسط کمیته فنی از دور مسابقات خارج خواهد شد. استفاده از کلاه و همراه داشتن ساعت و زیور آلات در مسابقات اکیدا ممنوع است. پیش از آنکه ورزشکار بخواهد رکورد تازه ای را به نام خود ثبت کند تمامی لباس و تجهیزات وی توسط  داوران و کمیته فنی بازرسی می شود و اگر یکی از وسایل غیر مجاز در هنگام ثبت رکورد به همراه داشته باشد از دور مسابقات حذف و رکورد وی ثبت نخواهد شد مگر اینکه غیر عمد مرتکب اشتباه شده باشد.

پیشنهاد می کنیم برای آشنایی بیشتر با لوازم و تجهیزات ورزش پاورلیفتینگ و بدنسازی و اطلاع از قیمت و خرید تجهیزات این ورزش و سایر رشته های ورزشی به صفحه اصلی سایت ما * کالاورزش * و همچنین  مطالعه مقالات روز ورزش در همین صفحه به قسمت * وبلاگ * مراجعه فرمائید.


امتیاز دهید :
ثبت نظر
کد امنیتی
whatsapp whatsapp phone